Näin se käy

Ennen kuvausta

Ennen kuvausta toimitamme tilauslomakkeet kouluille ja päiväkoteihin hyvissä ajoin. Kaikkien kuvaukseen osallistuvien on täytettävä ja allekirjoitettava lomakkeet ennen kuvausta.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti alle 18-vuotiaiden huoltajilta pyydetään suostumus osallistua koulukuvaukseen. Myös pelkkään ryhmäkuvaan osallistuvien on täytettävä tilauslomake. Oppilaille ja lapsille, joiden huoltajat asuvat eri talouksissa, jaetaan pyynnöstä kaksi lomaketta, jotta molemmat huoltajat voivat tilata koulukuvia yhtä helposti ja mukavasti.

Kouluissa tilauslomakkeet palautetaan huolellisesti täytettynä kuvaajalle kuvauspäivänä, päiväkotilasten kannattaa tuoda täytetyt lomakkeet päiväkotiin jo ennen kuvauspäivää.


Kuvaukseen valmistautuminen

Kuvauspäivässä on tunnelmaa! Monille vaatteiden valinta ja hiustenlaitto kuuluvat kuvauspäivän valmisteluihin. Halutut kuvausvaatteet on puettava ja kampaukset tehtävä jo kotona, sillä ne eivät kuulu päiväkodin henkilökunnan tehtäviin eivätkä sovi ripeätahtisen kuvauspäivän aikatauluun.

Vaatteet
Parhailta kuvissa näyttävät
  • kirkkaat värit
  • selkeät kuviot ja kuosit.

Musta ja valkoinen väri ovat vaikeimpia valaista. Siksi päälle kannattaa pukea värikäs paita, jos mahdollista. Oikein ohuet raidat tai pikkuruiset ruudut saattavat aiheuttaa läikikkään moiré-efektin.


Hiukset

Ennen kuvausta kannattaa vilkaista peiliin::

  • Onko nuttura ja letit ojennuksessa?
  • Entä ovatko suortuvat poissa kasvojen edestä?

Kuvaajan on vaikea tietää, mikä kuuluu kuvatun kampaustyyliin ja mikä ei.


Asusteet
  • Pitkät kaulakorut ja riipukset saattavat rajautua ikävästi muotokuvan ulkopuolelle.
  • Silmälasit kannattaa pestä ennen kuvausta ja asettaa ne oikealle kohdalle, jotta ne heijastaisivat mahdollisimman vähän eivätkä sangat peittäisi silmiä.